Κρεμμυδοντολμάδες από την Σάμο

Παραδοσιακή συνταγή για ντολμαδάκια από κρεμμύδι γεμισμένους με ρύζι, από το νησί της Σάμου.


Υλικά:

  • 5 κρεμμύδια μακρουλά, μεγάλα σαμιώτικα
  • 20 κ.σ. ρύζι για γεμιστά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο για τη γέμιση
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 3/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη

Εκτέλεση:

Παίρνουμε τα 5 σαμιώτικα κρεμμύδια και τα καθαρίζουμε.

Τα χαράσσουμε καθέτως μέχρι τη μέση τους.

Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ώστε να ζεματιστούν.

Βγάζουμε από κάθε κρεμμύδι τα 3-4 πρώτα φύλλα του και τα κρατάμε σε ένα πιάτο.

Τις καρδιές τους τις στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας που θα χρησιμοποιήσουμε.

Φτιάχνουμε τη γέμιση ως εξής:

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αρωματικά και τα μπαχαρικά.

Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση.


Ξεκινάμε να γεμίζουμε τα φύλλα των κρεμμυδιών και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα νερό μέχρι να φτάσει να σκεπάζει τους ντολμάδες και καλύπτουμε με ένα πιάτο από πάνω για βάρος.

Βράζουμε για 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ, ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *