Παραδοσιακή συνταγή μουσταλευριάς, από το 8ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές” που πραγματοποιήθηκε στη Σίφνο στις 4-5 και 6 Σεπτέμβρη 2014.
Υλικά
- 4 ποτήρια μούστο έτοιμο βρασμένο
- 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. καρύδια χοντρο-κοπανισμένα
- σουσάμι
- κανέλα ( προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε τον μούστο σε κατσαρόλα και ζεσταίνουμε.
Μόλις ζεσταθεί παίρνουμε την μισή ποσότητα και διαλύουμε σε ένα άλλο σκεύος το αλεύρι.
Προσθέτουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά. προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και την κανέλα αν θέλουμε.
Μοιράσου το στα social media