Γλυκό του κουταλιού σύκο, από την Αντίπαρο

Παραδοσιακή συνταγή για γλυκό του κουταλιού σύκο, από το 8ο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”.


Υλικά:

  • 1 ½ κιλό φρέσκα σύκα
  • 2300 γρ νερό
  • 650 γρ ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
  • 4 γαρίφαλα καρφάκια
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα σύκα, τα σκουπίζουμε, τα τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα μυτερό μαχαίρι.

Ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύδι και τα αρωματικά.

Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 3 λεπτά απ’ την ώρα βρασμού.

Προσθέτουμε τα σύκα και τα σιγοβράζουμε περίπου 1 ½ ώρα μέχρι να μελώσουν.

Γλυκό του κουταλιού σύκο

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *