Τσιμέτια στην Ιο ονομάζουν τους κολοκυθοανθούς που τους κάνουν γεμιστούς με ρύζι. Η συνταγή είναι από το 8ο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”.
Υλικά:
- 40 κολοκυθολούλουδα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κσ δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
- 1 κολοκυθάκι τριμμένο
- αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση:
Βυθίζουμε τους κολοκυθοκορφάδες σε μπολ με νερό.
Ξεπλένουμε καλά και κόβουμε τους στήμονες.
Γυρίζουμε τα λουλούδια ανοιχτά επάνω στο πάγκο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και γεμίζουμε με αυτά τους ανθούς (όχι πολύ).
Κλείνουμε σταυρωτά τα φυλλαράκια.
Τους τοποθετούμε στη κατσαρόλα όπως τα ντολμαδάκια αφού πρώτα ρίξουμε λίγο λάδι στη κατσαρόλα.
Ρίχνουμε 1 κούπα βραστό νερό και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο.
Βράζουμε για 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε αφού κρυώσουν λίγο.
Μοιράσου το στα social media