![Μαρμελάδα ρόδι](https://saltandsugar.gr/wp-content/uploads/cwv-webp-images/2014/09/%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B91.jpg.webp)
Μαρμελάδα ρόδι
Σπιτική μαρμελάδα ρόδι. Εύκολη και γευστικότατη με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση.
Υλικά:
- 3 φλ.τσ. χυμό από φρέσκα ρόδια
- Σπόρους από 1 ρόδι
- 3 φλ.τσ. ζάχαρη
- Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το χυμό από τα ρόδια και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τους σπόρους του ροδιού και το χυμό του λεμονιού.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για ακόμη μισή ώρα ή και λίγο περισσότερο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Βάζουμε τη μαρμελάδα και την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
Τη φυλάμε στο ψυγείο.
Αφήστε μια απάντηση