ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ – CINNAMON ROLLS

Τα ρολάκια κανέλας είναι γλυκό που συναντάμε κυρίως στις χώρες της βόρειας Ευρώπης αλλά και της βόρειας Αμερικής.
Είναι ιδανικά για πρωινό αλλά και συνοδεία με τον απογευματινό καφέ.

Υλικά

(για την ζύμη)
2 αυγά
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί)

(για την γέμιση)
1 φλιτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 1/2 κουταλιές της σούπας κανέλα
1/3 του φλιτζανιού βιτάμ λιωμένο

(για το γλάσο)
6 κουταλιές τις σούπας μαργαρίνη
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/4 του φλιτζανιού τυρί κρέμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
μια πρέζα αλάτι


Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε την ζύμη ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα ώστε να είναι χλιαρό και σε ένα μεγάλο μπολ το ρίχνουμε μέσα μαζί με την μαγιά.

Το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά ώστε να αρχίσει να λειτουργεί η μαγιά.

Προσθέτουμε την ζάχαρη, το βιτάμ, τα αυγά, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, φτιάχνοντας μια μπάλα.