Συνταγή για σπιτικό λικεράκι από ρόδι. Άρωμα, χρώμα και δυνατή γεύση.
Υλικά:
- Τους σπόρους από 10 ρόδια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 800 ml. τσίπουρο
Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Υλικά:
Εκτέλεση:
Βάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια, τη ζάχαρη και το ξυλάκι της κανέλας σε ένα μεγάλο βάζο που κλείνει καλά.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για ένα μήνα και φροντίζουμε να ανακινούμε το βάζο 1-2 φορές τη μέρα ώστε να λιώσει η ζάχαρη με τα υγρά του ροδιού που θα δημιουργηθούν.
Αφού περάσει ο μήνας φιλτράρουμε με μια γάζα το υγρό και το βάζουμε σε ένα μπουκάλι.
Προσθέτουμε το τσίπουρο και ανακινούμε ώστε να αναμιχθούν τα υγρά.
Αφήνουμε στην άκρη για 1 βδομάδα ώστε να ωριμάσει η γεύση και είναι έτοιμο για κατανάλωση.