ΖΕΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Υλικά:

1000 ml.  κόκκινο ξηρό κρασί

1 ξυλάκι κανέλας

7 γαρύφαλλα

φλούδα απο 1 λεμόνι και απο 1 πορτοκάλι

3 κ.σ. ζάχαρη

5 κ.σ. κονιάκ

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε 1 κούπα νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τις φλούδες. Αφήνουμε να τα υλικά να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε το μίγμα μέχρι να ζεσταθεί το κρασί. Προσοχή το κρασί δεν πρέπει να βράσει, πρέπει απλά να ζεσταθεί γιατί θα εξατμιστεί το αλκοόλ του.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε και σουρώνουμε το μίγμα σε μια κανάτα.

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΠΟΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *