Υλικά:
1/4 φλ.τσ. λάδι
250 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φετούλες
1 κρεμμύδι τριμμένο
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
2 αυγά
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη μισή ποσότητα του λαδιού σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε στο τηγάνι με το καυτό λάδι τα κρεμμύδια και τις πατάτες και τα τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Ανοίγουμε χώρο ανάμεσα στις πατάτες και τις ντομάτες και σπάμε τα αυγά.
Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά ώστε να γίνουν τα αυγά.