Συνταγή για το παραδοσιακό εύκολο νόστιμο και υγιεινό ρυζόγαλο.
Υλικά:
1000 ml. γάλα
250 γρ. ρύζι καρολίνα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να πιει το νερό.
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ,ταυτόχρονα, βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. Προσοχή μην φουσκώσει και χυθεί το γάλα.
Προσθέτουμε το ρύζι στο γάλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην μας κολλήσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το ρυζόγαλο.
Μοιράζουμε σε μικρά μπολάκια και πασπαλίζουμε με την κανέλα.