Υλικά:
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες, ολόκληρες
1 λίτρο γάλα
100 ml. κρέμα γάλακτος
50 γρ.βούτυρο και 1 κ.σ. επιπλέον για να σοτάρουμε τα μανιτάρια
50 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει και να κάψει. Προσθέτουμε τις φετούλες των μανιταριών και σοτάρουμε μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και με γρήγορες κινήσεις με το σύρμα μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα το μείγμα.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 10′-12′, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να πήξει η σούπα. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ ή με το ραβδομπλέντερ ώστε να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.