ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΠΟ ΚΡΑΝΑ

Υλικά:

1/2 φλ.τσ. ζάχαρη λευκή κρυσταλική

1/2 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη

1/2 φλ.τσ. νερό

1/2 φλ.τσ. χυμό πορτοκάλι

350 γρ. κράνα ή cranberries

1/4 κ.γ.  μπαχάρι σε σκόνη

2 κ.σ. Grand marnier προαιρετικά

 

Εκτέλεση:


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα δυο είδη ζάχαρης, το νερό και το χυμό του πορτοκαλιού. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κράνα και το μπαχάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ αν το χρησιμοποιούμε. Ανακατεύουμε καλά και αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα σε βαζάκια. Η μαρμελάδα θα πήξει περισσότερο καθώς θα πέφτει η θερμοκρασία της.

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *