ΝΤΙΠΑΚΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙΟΥ

Υλικά:

1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ.τσ. γάλα

1 φλ.τσ. θρυμματισμένο μπλέ τυρί ή ροκφόρ

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 1 λεπτάκι ανακατεύοντας συνεχώς.


Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και σερβίρουμε σε ένα μπόλ. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι για έξτρα γεύση και χρώμα.

Συνοδεύουμε με τσιπς, λαχανικά η κράκερς.

 

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΣΑΛΤΣΕΣ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *