Τηγανιά με μανιτάρια

Τηγανιά με μανιτάρια

Συνταγή για τηγανιά με μανιτάρια. Συνοδευτικός μεζές.

Υλικά για 5 μερίδες

150 γρ. Μπέικον
4 Κρεμμύδια
1 κύβος MAGGI Ζωμός Κοτόπουλο
1 Φύλλο δάφνης
60 γρ. Ξύδι, βαλσάμικο
80 γρ. Μέλι
250 γρ. Μαύρη μπύρα
0.5 κ.γλ. Αλάτι
0.5 κ.γλ. Μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κιλό Μανιτάρια λευκά


Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κομματάκια από το μπέικον σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέσα σε μια βαθιά και πλατιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σουρώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μικρό σουρωτήρι και το κρατάμε στην άκρη. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά το μπέικον.

Χωρίς να ρίξουμε άλλο λάδι στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ½ από τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε πάρα πολύ καλά σε δυνατή φωτιά για αρκετή ώρα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, κρατάμε σε ένα μπολ και συνεχίζουμε με το άλλο ½ από τα μανιτάρια ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Όταν είναι έτοιμα όλα τα μανιτάρια τότε τα επιστρέφουμε όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον και συνεχίζουμε σβήνοντας με το ξύδι.

Ξύνουμε τυχόν κομματάκια που έχουν κολλήσει στην κατσαρόλα με μια ξύλινη κουτάλα τα οποία θα δώσουν την ωραία γεύση στη σάλτσα μας.

Προσθέτουμε το μέλι, τη μπύρα, το ζωμό κότας MAGGI και τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας αφήνοντας ελάχιστο άνοιγμα για να φεύγουν οι πολλοί ατμοί.

Βράζουμε για 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.


Πηγή

Σχετικά άρθρα