ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΚΑΡΟΤΟΥ

Υλικά:

1/2 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια

1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο σέλινο

2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 μικρές πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια

500 ml. ζωμό λαχανικών

1/3 φλ.τσ. λάδι

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό.

Προσθέτουμε το σέλινο και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 25-30 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τα υλικά στο μπλέντερ ή με το ραβδομπλέντερ.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στη φωτιά για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι.

Σχετικά άρθρα