Υλικά:
400 γρ. κουβερτούρα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φλ.τσ. φουντούκια χοντροκοπανισμένα
1 βανιλίνη
Εκτέλεση:
Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και την αφήνουμε να λιώσει. Αφού λιώσει προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προσθέτουμε τα φουντούκια ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας μας ή ακόμη και μπισκότα σπασμένα σε μικρά κομμάτια. Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε και συνδυασμό υλικών.
Αποσύρουμε το μίγμα απο τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Με ένα κουταλάκι παίρνουμε μίγμα και το πλάθουμε σε μπαλάκια.
Περνάμε το κάθε μπαλάκι απο κακάο, τρίμμα ξηρών καρπών, ινδική καρύδα ή τρούφα.
Αφήνουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.