Boston Cake

Συνταγή για αμερικάνικο boston cake. Κέικ βουτύρου, με γέμιση από κρέμα βανίλιας και επικάλυψη σοκολάτας.


Υλικά

  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος 
  • 85 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα  

Για το γλάσο

  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος 
  • 2 φάκελοι Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.

Μοιράζετε το μίγμα σε 2 ταψάκια, διαμέτρου 24-26 εκατοστά, βουτυρωμένα και αλευρωμένα και ψήνετε στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά.

Αφήνετε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε.

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.

Βάζετε σε πιατέλα τη μία βάση, απλώνετε την κρέμα και σκεπάζετε με τη δεύτερη βάση.

Για την ετοιμασία του γλάσου, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να λιώσει, και περιχύνετε το κέικ.


Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *