Υλικά:
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1/2 κιλό φύλλο για πίτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φλ.τσ. φέτα θρυμματισμένη
λάδι για το άλειμμα των φύλλων και του ταψιού
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια λεκάνη το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Προσθέτουμε το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά τριβοντάς τα ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Στραγγίζουμε τα ζαρζαβατικά απο τα υγρά τους και προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να αναμιχθούν.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Το περνάμε με λάδι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να βάλουμε στον πάτο του ταψιού 4 φύλλα.
Βάζουμε πάνω απο τα φύλλα το μίγμα σπανακιού που έχουμε φτιάξει και στρώνουμε απο πάνω ακόμη 4 φύλλα που περνάμε το καθένα με λάδι.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 1μιση ώρα. Αν δούμε οτι σε αυτή τη διάρκεια η πίτα παίρνει πολύ χρώμα την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να ψηθεί εντελώς.