Υλικά:
1300 γρ. βατόμουρα τα οποία έχουμε καθαρίσει
1300 γρ. ζάχαρη
χυμό από 2-3 λεμόνια και επιπλέον 1 κ.γ. χυμό λεμονιού για το τέλος του γλυκού
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια λεκάνη μια στρώση βατόμουρα και τα καλύπτουμε με μια στρώση ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν η ζάχαρη και τα βατόμουρα. Περιχύνουμε με το χυμό από τα 3 λεμόνια. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 8 ώρες ή ολόκληρο το βράδυ ώστε να βγάλουν τα βατόμουρα τα υγρά τους.
Παίρνουμε το ζουμί που έχει βγει και την ζάχαρη που δεν έχει λιώσει, και κρατάμε τα βατόμουρα στην λεκάνη.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά ,τη ζάχαρη με τα ζουμιά από τα βατόμουρα, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην μας κολλήσει και καεί η ζάχαρη. Όταν αρχίσει το σιρόπι μας να δένει ρίχνουμε τα βατόμουρα και αυξάνουμε την θερμοκρασία. Αφήνουμε το γλυκό να βράσει για πέντε ακόμα λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνοντας τα φρούτα μας μέσα στο σιρόπι τους.
Την επόμενη μέρα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τα βατόμουρα προσεκτικά να μην λιώσουν και βράζουμε δυνατά μέχρι να δέσει το σιρόπι, τότε τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε ακόμα μέχρι να δέσει το γλυκό μας ξαφρίζοντας αν χρειάζεται. Ρίχνουμε το 1 κ.γ. χυμό από λεμόνι και αφήνουμε να πάρουν μια δυο βράσεις.
Αποθηκεύουμε το γλυκό σε γυάλινα βαζάκια.