ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Καρπούζι, ίσως ο βασιλιάς των φρούτων του καλοκαιριού.
Νόστιμο, δροσιστικό, ώριμο, γλυκό και ζουμερό, τα χαρακτηριστικά για το τέλειο καρπούζι. Μπορούμε να τα καταλάβουμε όμως μόνο από την όψη του;

Η κηλίδα – Ωριμότητα
Η κίτρινη κηλίδα, είναι το σημείο όπου το καρπούζι ακουμπούσε στο χώμα. Τα ώριμα καρπούζια έχουν πάντα κρεμώδες κίτρινη ή ακόμα και πορτοκαλί-κίτρινη κηλίδα και όχι λευκή. Η λευκή κηλίδα είναι δείγμα πρόωρα κομμένου καρπουζιού, που δεν έχει προλάβει να ωριμάσει.

Καφετί ιστός – Γλυκύτητα
Ιστός μεμβρανώδες χρώματος καφέ, στο καρπούζι σημαίνει ότι οι μέλισσες γονιμοποίησαν το άνθος του φυτού πολλές φορές. Όσο περισσότερη επικονίαση, τόσο πιο γλυκό το φρούτο.

Κοτσάνι
Ένα αφυδατωμένο κοτσάνι δείχνει ότι το καρπούζι είναι ώριμο. Ωστόσο, αν είναι πράσινο, αυτό μάλλον σημαίνει ότι το καρπούζι κόπηκε πολύ γρήγορα πριν προλάβει να ωριμάσει.

Σηκώστε το
Το καρπούζι πρέπει να είναι βαρύ για το μέγεθός του, καθώς αυτό δείχνει ότι είναι γεμάτο με νερό και ως εκ τούτου ώριμο. Δοκιμάστε συγκρίνοντας το βάρος του καρπουζιού σας με ένα άλλο ίδιου μεγέθους – το βαρύτερο θα είναι πιο ώριμο. Αυτή η συμβουλή ισχύει και για τα περισσότερα φρούτα.

Σχετικά άρθρα