Υλικά:
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1μιση ποτήρι νερό χλιαρό
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
3 κ.σ. λάδι
1/2 κ.γ. αλάτι
200 γρ. ελιές της αρεσκείας σας χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες ή μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά με λίγο από το χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσει η δράση της μαγιάς.
Βάζουμε το υπόλοιπο χλιαρό νερό σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι. Είναι λογικό να κολλάει λίγο στα χέρια μας το ζυμάρι.
Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε περίπου μια ώρα να ανέβει.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 μακρόστενα ταψάκια που έχουμε αλείψει με λάδι. Μοιράζουμε τις ελιές στα δυο ταψιά και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν οι ελιές στη ζύμη.
Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 220 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει καλό χρώμα το ψωμί.