ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ

kotopita

Σνακ για όλες τις ώρες. Αγαπημένο των παιδιών και των μεγάλων.


 

Υλικά:

1/2 κιλό στήθος από κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

300 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας

300 γρ. φέτα θρυμματισμένη

αλάτι

πιπέρι

λάδι για το σοτάρισμα

1 πακέτο σφολιάτα που έχουμε αποψύξει

 


 

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λάδι που έχουμε αφήσει να κάψει μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το τυρί  και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα να μαγειρευτεί για περίπου 5-6 λεπτά ακόμη.

Κόβουμε τη σφολιάτα σε στρογγυλά κομμάτια και στο κέντρο κάθε κομματιού τοποθετούμε λίγο από το μίγμα. Κλείνουμε το κομμάτι της σφολιάτας και το σφραγίζουμε τριγύρω με ένα πιρούνι.

Αν θέλουμε αλείφουμε τα πιτάκια με λίγο κρόκο αυγού.

Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς.

 

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media