Κεφαλονίτικες κιμαδόπιτες με αβγά και μυρωδικά

Παραδοσιακή συνταγή από την Κεφαλλονιά που σερβίρεται στο τραπέζι της Ανάστασης και τη μέρα της Λαμπρής.

Υλικά

8 χωριάτικα φύλλα
180 γρ. μαργαρίνη λιωμένη για τα φύλλα και τη φόρμα
500 γρ. κιμά
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
6 αβγά βρασμένα σφιχτά και επιπλέον 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα
200 γρ. φέτα τριμμένη
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
λίγο σουσάμι


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τον κιμά, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο, ανακατεύοντας καλά να μη γίνει σβώλους.

Βράζουμε τον κιμά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μείνει με το λάδι του.

Αποσύρουμε τον κιμά από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνουμε τη φέτα και το μαϊντανό.

Αλείφουμε με βούτυρο δυο μεγάλες μακρόστενες φόρμες.

Στρώνουμε τα μισά φύλλα μέσα στην πρώτη φόρμα, βουτυρώνοντας τα ένα ένα και αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν από την φόρμα.

Απλώνουμε το μισό μείγμα του κιμά και στη μέση τοποθετούμε τα τρία αβγά.

Βάζουμε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν μέσα στη φόρμα, βουτυρώνοντας καλά και φτιάχνοντας ένα ρολό.

Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία ετοιμάζοντας ένα δεύτερο ρολό με τα υπόλοιπα φύλλα, την υπόλοιπη γέμιση και τα υπόλοιπα σφιχτά αβγά.

Αλείφουμε την επιφάνεια στις δύο πίτες με μαργαρίνη και λίγο αβγό.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα περίπου, αφού σκεπάσετε τις φόρμες με αλουμινόχαρτο μέχρι να ροδίσουν οι κιμαδόπιτες.

Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ, ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *