Κολοκυθάκια με ντομάτα και φέτα
Μια εύκολη συνταγή για κολοκυθάκια με ντομάτα και φέτα στο φούρνο. Υγιεινό και νόστιμο παραδοσιακό ελληνικό φαγητό.
Υλικά για 2-4 μερίδες
- 4-5 κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 200 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
- Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
- Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα ταψί, στρώστε τις φέτες κολοκυθάκια, ντομάτες και κρεμμύδι εναλλάξ, μέχρι να γεμίσετε ολόκληρο το ταψί.
Στρώστε τη θρυμματισμένη φέτα ομοιόμορφα πάνω από τα λαχανικά.
Προσθέστε το ελαιόλαδο ομοιόμορφα πάνω από τη φέτα.
Αλατίστε και πιπερώστε τα κολοκυθάκια σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού για έξτρα άρωμα.
Ψήστε τα κολοκυθάκια στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και η φέτα να λιώσει και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Αφήστε τα κολοκυθάκια να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε. Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για περισσότερο άρωμα.
Μπορείτε να τα σερβίρετε ως ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο, μαζί με φρέσκο ψωμί.