Συνταγή για καλοφαγάδες.
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
2 κ.σ. βούτυρο ή 1/2 φλ.τσ. λάδι
1 κιλό σέλινο κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 σελινόριζες κομμένες σε κομμάτια μετρίου μεγέθους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Βάζουμε το βούτυρο ή το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε νερό ώστε να καλύψει το φαγητό μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Αφήνουμε το κρέας να μισό βράσει και προσθέτουμε το σέλινο και τις σελινόριζες. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας.
Η διάρκεια του μαγειρέματος είναι απο 1 μέχρι 1μιση ώρα ανάλογα το κρέας.
Λίγο πρίν αποσύρουμε το φαγητό απο τη φωτιά φτιάχνουμε αυγολέμονο. Το φαγητό μας πρέπει να έχει αρκετά υγρά.
Συνταγή για το αυγολέμονο θα βρείτε εδώ.