Υλικά:
5-6 μεσαία μήλα
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη κατά προτίμηση (ή λευκή)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
⅓ του φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρύδια
4 κουταλιές σούπας κρύο βούτυρο
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Αφού πλύνετε καλά τα μήλα, κόβετε το επάνω μέρος οριζόντια, ένα εκατοστό περίπου από την κορυφή.
Με ένα κουταλάκι ή ένα σκουπ δημιουργήστε μια τρύπα στο κέντρο των μήλων.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε την βρώμη, την ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια και το γαρύφαλλο.
Στο τέλος προσθέτετε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύετε καλά ώστε να γίνει όσο πιο ομοιόμορφο το μείγμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, στον αέρα.
Όταν τα μήλα βγάλουν αρκετά ζουμιά και μαλακώσουν είναι έτοιμα.