Πασχαλινά κουλουράκια

Παραδοσιακή συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου.

Υλικά

400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
2 αυγά
½ κουταλάκι baking powder
75 γραμμάρια γάλα
½ φρέσκια βανίλια
1 αυγό με λίγο γάλα για επάλειψη


Εκτέλεση

Στο μπολ ενός μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.

Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το καθένα στο μείγμα πριν προσθέτετε το επόμενο.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το αλεύρι μαζί με το baking powder.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε πολύ λίγο το γάλα, προσθέτετε την βανίλια και ανακατεύετε καλά.

Αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά, αφήνετε το γάλα να κρυώσει και αφαιρείτε την βανίλια.

Το αλεύρι μαζί με το γάλα και συνεχίζετε το ζύμωμα, με το φτερό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι το οποίο να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.

Αποσύρετε την ζύμη από τον κάδο του μίξερ και αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Πλάθετε την ζύμη σας σε κουλουράκια τα οποία τοποθετείτε σε ταψί στο οποίο έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί, τα περνάτε με ένα πινέλο με το μείγμα αυγού και γάλακτος και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο κελσίου για 20-25 λεπτά.

Εάν τα κουλουράκια είναι μεγάλα ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο.


Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *