Το ρόστο μπορεί να γίνει και με χοιρινό κρέας.
Έχει ιταλική προέλευση και ουσιαστικά σημαίνει δυο φαγητά μαγειρεμένα με κόκκινη σάλτσα στο ίδιο σκεύος.
Υλικά: (για 4-5 μερίδες περίπου)
1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας νουά
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κιλό ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 κόκκοι μπαχάρι
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
1 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
Προετοιμασία:
Κόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου σε μικρές φετούλες, χαράζουμε το κρέας σε διάφορα σημεία και τις βάζουμε στα ανοίγματα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αλευρώνουμε με την μισή κουταλιά αλεύρι.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 4 με 5 λεπτά.
Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 με 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
Τρίβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε μέσα κι αυτές μαζί με την μια κουταλιά ζάχαρη, την κανέλα, τα μπαχάρια και τα δυο φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 2 ώρες.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε φετούλες προσεκτικά.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο τους.
Όταν είναι έτοιμα και αφού τα στραγγίσουμε, τα ανακατεύουμε με την σάλτσα από το κρέας.
Σερβίρουμε το κρέας με τα μακαρόνια με μπόλικο τριμμένο τυρί.