Πουρές παντζαριού με καρύδια

Συνταγή για έναν διαφορετικό πουρέ ή μια διαφορετική σαλάτα με πρωταγωνιστή το παντζάρι…


Υλικά: (για 3-4 μερίδες)

  • 6 μέτρια παντζάρια
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο με την φλούδα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα καρύδια (ψιλοκομμένα)

Προετοιμασία:

Σε ένα αλουμινόχαρτο τοποθετήστε τα παντζάρια, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και τα γαρύφαλλα.

Τα κλείνετε πακέτο και τα τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς.

Ψήνετε για μιάμιση ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα παντζάρια.

Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε από τον φούρνο, ξεφλουδίζετε τα παντζάρια και τα χτυπάτε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με το λάδι, μέχρι να γίνουν πουρές.

Σερβίρετε με γαρνιτούρα ψιλοκομμένα καρύδια.

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *