Πατατού από την Τήνο

Πατατού ή πατατάτο, ένα πατατοσουφλέ από το νησί της Τήνου.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα Τήνου ή κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.

Όταν είναι έτοιμες (έχουν μαλακώσει και καρφώνονται με το πιρούνι) τις ξεπλένουμε τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με το πιρούνι να γίνουν πουρές.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το μισό φλιτζάνι της τριμμένης φρυγανιάς και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Αναμειγνύουμε το μείγμα με τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.


Με την μισή ποσότητα από το βούτυρο αλείβουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, στρώνοντας το ομοιόμορφα και με ένα πιρούνι κάνουμε χαρακιές στις επιφάνεια.

Με το υπόλοιπο από το βούτυρο αλείβουμε την επιφάνεια της πατατούς και πασπαλίζουμε με το περίσσευμα από την φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
    1
    Share
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *