Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες

Καλοκαιρινή συνταγή με κολοκυθάκια, γνωστή ως κολοκυθοκεφτέδες. Νόστιμη και υγιεινή επιλογή για ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο. Απολαύστε τους το καλοκαίρι και αφήστε τη γεύση τους να σας ταξιδέψει!


Υλικά για 2-4 μερίδες

  • 4 μεσαία κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/2 φλιτζάνι τρίμα από ξερό ψωμί
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μέντα
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανό
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, τοποθετήστε τα τριμμένα κολοκυθάκια αφού τα έχετε στραγγίσει καλά με τα χέρια σας, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το λιωμένο σκόρδο, το ξερό ψωμί, τη μέντα και το μαϊντανό.

Ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε ξανά.

Προσθέστε το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.

Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.

Σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Από το μείγμα σχηματίστε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού, και αφού τα πατικώσετε, τοποθετήστε τα στο τηγάνι με το ζεστό ελαιόλαδο.

Τηγανίστε τους κολοκυθοκεφτέδες για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Αφαιρέστε τους κολοκυθοκεφτέδες από το τηγάνι και τοποθετήστε τους σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το τυχόν περίσσιο λάδι.

Απολαύστε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς, ως ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο.

Μπορείτε να τους συνοδεύσετε με σάλτσα γιαουρτιού ή κοκκινιστή σάλτσα τομάτας, αν το επιθυμείτε.

Σχετικά άρθρα