ΦΑΣΟΛΑΔΑ – Η ΚΟΚΚΙΝΗ

Συνταγή για κοκκινιστή φασολάδα. Ένα κλασσικό Ελληνικό παραδοσιακό φαγητό…


 

Υλικά: (για 4-6 μερίδες)
1/2 κιλό φασόλια ξερά
1 κλωνάρι σέλινο
2 καρότα μέτρια
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά καυτερή
1 ντομάτα φρέσκια
1 κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι


Προετοιμασία:

Τα φασόλια για να βράσουν καλά χρειάζονται μούλιασμα σε νερό για αρκετές ώρες.
Συνήθως από το προηγούμενο βράδυ τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε για ένα δωδεκάωρο περίπου.
Αφού έχουν μουλιάσει, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μόνα τους και τα αφήνουμε να πάρουν βράση για ένα λεπτό περίπου.
Όταν πάρουν μια βράση, αδειάζουμε το νερό και προσθέτουμε νέο, χλιαρό και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 με 30 λεπτά περίπου.
Ενώ βράζουν τα φασόλια, έχουμε ψιλοκόψει το σέλινο, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και την ντομάτα.
Όταν έχουν βράσει ήδη 20 με 30 λεπτά, ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε ψιλοκόψει  μαζί με τον πελτέ, το λάδι και το αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να χυλώσουν.

 

 


Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.