Εξαιρετικό συνοδευτικό για κοτόπουλο, ψάρι ή απλά για μεζεδάκια με τυρί φέτα.
Υλικά:
2 μέτριες κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες (ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα πιπεριάς)
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξίδι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Προετοιμασία:
Αν σας αρέσουν οι καυτερές γεύσεις βάζετε μπούκοβο αλλιώς προτιμήστε την πάπρικα.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά, σε μα μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει για ακόμα 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι το μεγαλύτερο μέρος των υγρών να μειωθεί.
Όταν έχει δέσει είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.
Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για μια εβδομάδα περίπου.