ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Υπέροχος συνδυασμός θαλασσινών και ζυμαρικών. Τέλειο πιάτο που θυμίζει καλοκαίρι και όχι μόνο.
Υλικά: (για 4-5 μερίδες)
500 γρ. κατεψυγμένες γαρίδες αποφλοιωμένες
1 πακέτο μακαρόνια 500 γρ.
1 ώριμη ντομάτα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορος
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
Προετοιμασία:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα μακαρόνια να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο τους.
Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για να το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα ακόμα λεπτό.
*** Το σκόρδο δεν χρειάζεται πολύ τσιγάρισμα γιατί πικρίζει.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτοντας την ντομάτα ψιλοκομμένη, τον πελτέ, τον μαραθόσπορο, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου, ώστε να δέσει η σάλτσα. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες στην σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα.
*** Το μυστικό για τις γαρίδες είναι να μπαίνουν πάντα στο τέλος και να μην μαγειρευτούν για πάνω από 5 λεπτά σε φωτιά.
Τέλος κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα μακαρόνια που έχουμε βράσει και στραγγίσει και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με λίγες ελιές στο πιάτο.