Υλικά: (για 2-3 μερίδες)
1 μεγάλο κουνουπίδι
1 μικρό κόκκινο ξερό κρεμμύδι
2 μικρές ντομάτες
ένα ματσάκι ρόκα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία:
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την σως ταχινιού.
Στην συνέχεια κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια, 4 εκατοστών περίπου.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια.
Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, και τοποθετούμε επάνω τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ένα καστανό χρώμα. Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ, κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα και προσθέτουμε το κουνουπίδι και την ρόκα.
Έχοντας έτοιμη την σως, περιχύνουμε την σαλάτα μας, προσθέτουμε ακόμα λίγο αλάτι και πιπέρι αν θέλουμε και καλή μας όρεξη…