Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια τόσο σοκολατένια απόλαυση;
Υλικά:
1 κούπα βιτάμ λιωμένο
25 γραμμάρια κουβερτούρα (1 πλακάκι)
1 2/3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
4 μέτρια αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Προετοιμασία:
Σε ένα μπεν-μαρί ή μπρίκι λιώνουμε το βιτάμ μαζί με την κουβερτούρα σε χαμηλή θερμοκρασία. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βιτάμ με την κουβερτούρα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα 4 αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα, μαζί με το αλάτι, το κακάο και την βανίλια. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο παχύρρευστο κρεμώδες μείγμα. (Δεν χρειάζεται να βάλετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αλλά ούτε και μπεικιν πάουντερ ή σόδα γιατί δεν θέλουμε την πίτα μας να φουσκώσει ιδιαίτερα.) Το φούσκωμα και το αφράτεμα θα το κάνουν τα αυγά μόνα τους.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ 20×25 εκατοστών περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα για 25 με 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε από τον φούρνο όταν είναι έτοιμη και αφήνουμε να κρυώσει πριν την κόψουμε.