Πατάτες στον φούρνο με λαχανάκια Βρυξελλών

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πατάτες στον φούρνο με συνοδεία τα αγαπημένα λαχανάκια Βρυξελλών.


Υλικά: (4 μερίδες)

  • 400 γραμμάρια μεσαίου μεγέθους πατάτες
  • 300 γραμμάρια λαχανάκια Βρυξελλών
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία:

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.

Τα λαχανάκια Βρυξελλών και τις σκελίδες του σκόρδου τα κόβουμε στα δυο και τα τοποθετούμε μαζί με τις πατάτες σε ένα ταψί.


Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον ζωμό, το λάδι, τον χυμό λεμόνι, την ρίγανη και περιχύνουμε με το μείγμα το ταψί με τις πατάτες και τα λαχανάκια.

Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια και στην συνέχεια αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες και να απορροφήσουν τα υγρά από το ταψί.

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *