Φτιάξτε φρέσκο πουρέ πατάτας με κρεμμύδια και σπανάκι για να συνοδέψετε ψητά, κοκκινιστά και λεμονάτα κρέατα.
Υλικά: (4 μερίδες)
- 800 γραμμάρια πατάτες
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κουταλιές του γλυκού βούτυρο
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού σπανάκι μπέιμπι
- αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στην μέση και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Σε ένα μπρίκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, δεν χρειάζεται να βράσει, απλά να ζεσταθεί.
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε καλά.
Με ένα πιρούνι τις λιώνουμε μέχρι να γίνουν πουρές.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι και τα προσθέτουμε στον πουρέ μαζί με το γάλα, το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράσου το στα social media