Αυθεντική γερμανική πατατοσαλάτα

Συνταγή για αυθεντική γερμανική πατατοσαλάτα, ένα ιδανικό συνοδευτικό για μπύρα.

Υλικά

3 φλ. τσαγιού πατάτες κομμένες σε κύβους
4 φέτες μπέικον
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξύδι
2 κ. σ. νερό
3 κ. σ. ζάχαρη
1 κ. γλ. αλάτι
1/8 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και βράστε για 10 λεπτά.

Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και σοτάρετε το μπέικον και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνει τραγανό.

Αφαιρέστε από το τηγάνι μόλις ροδίσει και αφήστε στην άκρη.

Προσθέστε το κρεμμύδι στο τηγάνι με το λίπος του μπέικον και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί.

Ρίξτε το ξύδι, το νερό, την ζάχαρη και το αλάτι και αφήστε να πάρουν μια βράση.

Προσθέστε τις πατάτες και τον μαϊντανό, ψιλοκόψτε το μισό μπέικον και ανακατέψτε.

Αφαιρέστε από την φωτιά, σερβίρετε σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με το υπόλοιπο μπέικον.


Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΣΑΛΑΤΕΣ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *