ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

Μια κλασσική συνταγή για το αγαπημένο μας σπανακόρυζο.


 

Υλικά: (για 4-5 μερίδες)
1 κιλό σπανάκι
6 φρέσκα κρεμμύδια
1 ματσάκι άνηθο
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι για το σερβίρισμα


 

Προετοιμασία:
Ξεκινάμε πλένοντας καλά το σπανάκι, το στραγγίζουμε καλά, το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Στην συνέχεια καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε φετούλες και ψιλοκόβουμε τον άνηθο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, βάζουμε τα κρεμμύδια και τον άνηθο και τα τσιγαρίζουμε λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν λίγο τα κρεμμύδια. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα 3 φλιτζάνια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν το σπανάκι είναι σχεδόν βρασμένο ρίχνουμε ακόμα δυο φλιτζάνια νερό και το ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένο το καπάκι της κατσαρόλας σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν έχει πιει το νερό του, το σπανακόρυζο είναι έτοιμο. Σερβίρουμε στο πιάτο με φρεσκοστυμμένο λεμόνι και έξτρα πιπέρι.

 

Σχετικά άρθρα