Υλικά:
200 γρ. σπαράγγια
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. λάδι
6 αυγά
3/4 φλ.τσ. γάλα
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1/4 φλ.τσ. μπλε τυρί θρυμματισμένο ( ή ροκφόρ )
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Κόβουμε το σκούρο πράσινο τμήμα από τα φρέσκα κρεμμύδια. Κόβουμε το κάτω μέρος από τα σπαράγγια αν είναι τραχύ. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σπαράγγια στη μέση κατά μήκος ή σε τέταρτα αν είναι πιο μεγάλα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί τα πασπαλίζουμε με 1/2 κ.σ. λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά ώσπου να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει.
Στο μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί. Μεταφέρουμε το μίγμα στο τηγάνι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε στην επιφάνεια της ομελέτας τα σπαράγγια και τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 2-3 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η ομελέτα από τον πάτο.
Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 10 λεπτά περίπου.