Ο λόγος που το φαγητό το οποίο σερβίρετε στα αεροπλάνο δεν είναι γευστικό δεν έχει να κάνει με τα υλικά αλλά ούτε με τον τρόπο παρασκευής του και συντήρησης του.
Όταν βρισκόμαστε σε υψόμετρο 35.000 ποδιών η αίσθηση της γεύσης μας αλλοιώνετε.
Τόσο η πίεση της καμπίνας του αεροπλάνου σε συνδυασμό με τον ξηρό αέρα που υπάρχει, αλλοιώνουν την γεύση μας, όπως γίνετε όταν είμαστε κρυωμένοι.
Η δυνατότητα αντίληψης του γλυκού και του αλμυρού μειώνονται περίπου κατά 30% σε σχέση με το όταν βρισκόμαστε στο έδαφος.
Σύμφωνα με τον executive chef της Lufthansa, Grant Mickels το μυστικό δεν είναι η έξτρα πρόσθεση αλατιού ή ζάχαρης αλλά η ισορροπημένη γεύση μεταξύ γλυκού, ξινού, πικρού, αλμυρού και ουμάμι, που θα βελτιώσει και θα μπορέσει να προσφέρει γευστικότερα γεύματα στον αέρα….