Υλικά:
2 φλ.τσ. κινόα μαγειρεμένη
1 φλ.τσ. ντοματίνια
1 φλ.τσ. φέτα θρυμματισμένη
10 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
3 κ.σ. λευκό ξύδι
3 κ.σ. λάδι
3/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεκινώντας μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Για την συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 φλ.τσ. κινόα με 2 φλ.τσ. νερό.
Βάζουμε την έτοιμη κινόα σε ένα μπολ και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε αν χρειαζόμαστε περισσότερο αλάτι ή ξύδι.
Tip: Προσθέτουμε 1/2 κ.γ. ζάχαρη για να εξισορροπήσουμε τη γεύση.
Η σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί αμέσως ή να την βάλουμε σε ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς και να την αφήσουμε για 2-3 ώρες ώστε να αναμιχθούν καλύτερα οι γεύσεις!