Υλικά:
260 γρ. γάλα καρύδας
350 γρ. κεράσια ώριμα, χωρίς τα κουκούτσια τους
1/4 φλ.τσ. σιρόπι αγαύης
1 κ.σ. χυμό από λεμόνι
2 κ.γ. βανίλια
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα καρύδας με το μισό σιρόπι αγαύης.
Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 ειδικές θηκούλες για παγωτό ξυλάκι. Αν δεν έχουμε τις ειδικές θηκούλες χρησιμοποιούμε μικρά πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης. Βάζουμε τις θηκούλες στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ βάζουμε τα κεράσια στον επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε μέχρι να γίνουν πολτός. Ανακατεύουμε τον πολτό με το υπόλοιπο σιρόπι αγαύης και το χυμό του λεμονιού.
Αφού περάσουν 10 λεπτά που έχουμε τις θήκες στην κατάψυξη, τις βγάζουμε και μοιράζουμε το μίγμα του πολτού και καταψύχουμε για 30 λεπτά ακόμη.
Αφού περάσουν τα 30 λεπτά μπορούμε να προσθέσουμε το ξυλάκι στο παγωτό μας και να συνεχίσουμε να καταψύχουμε για 3-4 ώρες ακόμη.