ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ FUDJE CAKE ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ FUDJE CAKE ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ

Όπως σίγουρα έχετε καταλάβει, εδώ στο saltandsugar.gr έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στην σοκολάτα καθώς και σε οτιδήποτε περιέχει σοκολάτα. Την συγκεκριμένη συνταγή για σοκολατένιο κέικ την ανακαλύψαμε σχετικά πρόσφατα και ήδη έχει γίνει μια από τις αγαπημένες μας. Χωρίς αυγά, αφράτο, ζουμερό με διακριτικό άρωμα μπανάνας και πλούσια γεύση σοκολάτας. Αν και εσείς είστε φαν της σοκολάτας, δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε…
Αν καταφέρετε και δεν το φάτε ολόκληρο την ημέρα που θα το φτιάξετε, να ξέρετε ότι την επόμενη, έχει ακόμα καλύτερη γεύση.

 

Υλικά :

για την ζύμη

2 φλ.τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
2 ώριμες μπανάνες
1/2 φλ.τσαγιού φρέσκο γάλα
2 κ.τ.γλυκού φρέσκο στημένο χυμό λεμόνι
1/4 κ.τ.γλυκού αλάτι
1 κ.τ.γλυκού μπέικιν σόδα
1 κ.τ.γλυκού σκόνη βανίλια
4 κ.τ.σούπας κακάο
1 φλ.τσαγιού Βιτάμ
1 φλ.τσαγιού καυτό νερό

για την επικάλυψη

1/2 φλ.τσαγιού Βιτάμ
4 κ.τ.σούπας κακάο
6 κ.τ.σούπας φρέσκο γάλα
450 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.τ.γλυκού σκόνη βανίλια
1 φλ.τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια

 

Προετοιμασία :

Αρχικά παίρνουμε το μισό φλιτζάνι με το φρέσκο γάλα και ρίχνουμε μέσα τις δυο κουταλιές από τον χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε ελαφρά και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. (Θα σας φανεί ότι αρχίζει να “κόβει” το γάλα, αλλά αυτό είναι και το ζητούμενο.)

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Σε ένα δεύτερο μπολ λιώνουμε καλά τις μπανάνες με ένα πιρούνι, προσθέτουμε την βανίλια και την μπείκιν σόδα και μισό από το φλιτζάνι με το γάλα και το λεμόνι και ανακατεύουμε.

Σε ένα μεγάλο μπρίκι ρίχνουμε το φλιτζάνι από το καυτό νερό, το φλιτζάνι το Βιτάμ και τις 4 κουταλιές κακάο και τα αφήνουμε ίσα ίσα να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να ομογενοποιηθούν.

Τέλος, τα προσθέτουμε όλα μαζί στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο παχύρρευστο μείγμα.  (Αν είναι σχετικά σφιχτό προσθέτουμε και το υπόλοιπο από το μισό φλιτζάνι που μας έχει περισσέψει με το γάλα και το λεμόνι.)

 

 

Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψάκι των 25×25 περίπου εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 24-25 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Την ώρα που ψήνετε το κέικ μας, ετοιμάζουμε την επικάλυψη.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπρίκι το Βιτάμ, το κακάο και το γάλα να πάρουν μια βράση και αφού τα κατεβάσουμε ρίχνουμε μέσα την άχνη και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

 

 

Με το κέικ έτοιμο, και ενώ ακόμα είναι ζεστό περιχύνουμε με την επικάλυψη και πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα καρύδια.

 

Σχετικά άρθρα