ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

Υλικά:

260 γρ. γάλα καρύδας

350 γρ. κεράσια ώριμα, χωρίς τα κουκούτσια τους

1/4 φλ.τσ. σιρόπι αγαύης

1 κ.σ. χυμό από λεμόνι

2 κ.γ. βανίλια

 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα καρύδας με το μισό σιρόπι αγαύης.

Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 ειδικές θηκούλες για παγωτό ξυλάκι. Αν δεν έχουμε τις ειδικές θηκούλες χρησιμοποιούμε μικρά πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης. Βάζουμε τις θηκούλες στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ βάζουμε τα κεράσια στον επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε μέχρι να γίνουν πολτός. Ανακατεύουμε τον πολτό με το υπόλοιπο σιρόπι αγαύης και το χυμό του λεμονιού.

Αφού περάσουν 10 λεπτά που έχουμε τις θήκες στην κατάψυξη, τις βγάζουμε και μοιράζουμε το μίγμα του πολτού και καταψύχουμε για 30 λεπτά ακόμη.

Αφού περάσουν τα 30 λεπτά μπορούμε να προσθέσουμε το ξυλάκι στο παγωτό μας και να συνεχίσουμε να καταψύχουμε για 3-4 ώρες ακόμη.

 

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *