ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Υλικά:

8 μπουτάκια κοτόπουλου

3 κ.σ. βούτυρο

αλάτι και πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/4 κ.γ. μπούκοβο

1 φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλου

1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος

1/3 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε μπαστουνάκια λεπτά

1/4 φλ.τσ. τριμμένη παρμεζάνα

1/4 κ.γ. ξερό θυμάρι

1/4 κ.γ. ξερή ρίγανη

1/4 κ.γ. ξερό βασιλικό

 

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε. Αλατοπιπερώνουμε και απο τις 2 πλευρές.

Βάζουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι. Αφήνουμε να λιώσει και να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε και από τις 2 πλευρές για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το σκόρδο και το μπούκοβο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές ντομάτες, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση για περίπου 5 λεπτά.

Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

Tip: Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό μόλις σερβίρουμε!

Σχετικά άρθρα