Vinaigrette με ψητές φράουλες και βαλσάμικο

 ψητη φραουλα

Μια υπέροχη συνοδευτική σάλτσα με ψητές φράουλες και βαλσάμικο ξύδι.
Τι είναι η βινεγκρέτ; Με τον όρο βινεγκρέτ εννοούμε τις σάλτσες οι οποίες ενώνουν λιπαρή ουσία (λάδι) με οξύ (ξύδι – οξέα).


Υλικά

1 φλ.τσ. φράουλες
1/4 φλ.τσ. βαλσάμικο ξύδι
1/4 φλ.τσ. λάδι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι


Εκτέλεση

Στρώνουμε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε εκεί τις φράουλες.

Σηκώνουμε ελαφρά τις άκρες του αλουμινόχαρτου ώστε μείνουν τα ζουμιά από τις φράουλες.

Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν.

Βάζουμε τις φράουλες που έχουμε ψήσει, μαζί με τα υγρά τους στον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media