Υλικά:
16 γαρίδες, μεγάλες, καθαρισμένες
λάδι
αλάτι
3 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό για τη διακόσμηση
16 ξυλάκια τα οποία τα μουλιάζουμε για μισή ώρα στο νερό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου μας σε υψηλή θερμοκρασία.
Περνάμε τις γαρίδες στα ξυλάκια, τις αλείφουμε με το λάδι και τις αλατίζουμε ελαφρώς.
Ψήνουμε τις γαρίδες στο γκριλ για 2 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά.
Στο μεταξύ βάζουμε το βούτυρο με το σκόρδο σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και να κάψει το βούτυρο. Ανακατεύουμε το μίγμα ανά διαστήματα
Μόλις ψηθούν οι γαρίδες, τις μεταφέρουμε σε ένα δίσκο και περιχύνουμε με το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.