ΒΟΤΚΑ, ΣΤΑΦΥΛΙ ΚΑΙ ΑΦΡΩΔΕΣ ΚΡΑΣΙ
Η εποχή του σταφυλιού!!! Το αγαπάμε πολύ και σας το παρουσιάζουμε σε μια “μεθυσμένη” συνταγή!!!
Υλικά:
500 γρ. κόκκινα σταφύλια χωρίς κουκούτσι
1/4 φλ.τσ. μέλι
1/4 φλ.τσ. χυμό από λεμόνι
1/2 φλ.τσ. κρύα βότκα
1/2 περίπου μπουκάλι ροζέ αφρώδες κρασί
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα σταφύλια, το μέλι και το χυμό του λεμονιού στον επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε μέχρι να προκύψει ένα λείο μίγμα.
Στραγγίζουμε το μίγμα σε μια κανάτα και προσθέτουμε την βότκα.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κανάτα στο ψυγείο. Αφού κρυώσει καλά το ποτό μας, προσθέτουμε το κρασί και σερβίρουμε.
Tip: Μπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή και με λευκά σταφύλια και να συνοδεύσουμε με λευκό αφρώδες κρασί!